Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2012. Augusztus 02. 11:46, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

A Fidesz elutasítja a bűnözők Jobbik által javasolt rasszokba sorolását

A Fidesz elutasítja a bűnözők Jobbik által javasolt rasszokba sorolását

A Fidesz-frakció elfogadhatatlannak tartja Mirkóczki Ádám jobbikos országgyűlési képviselő faji megkülönböztetésre irányuló törvényjavaslatát, amely bőrszín alapján csoportosítaná a bűnelkövetőket - közölte a kormánypárti képviselőcsoport csütörtökön az MTI-vel.

A Jobbik szóvivője szerdán ismertette azon előterjesztését, amelyben azt kezdeményezi, hogy a bűnügyi nyilvántartások a jövőben a bűncselekmények elkövetőinek etnikai hovatartozását is tartalmazzák. A politikus amerikai példára hivatkozva hét "nagyrasszba" sorolná a bűnelkövetőket az "antropológia tudományát segítségül hívva". A Fidesz képviselőcsoportja az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében erre reagálva emlékeztet: a nyomozások során bármely bűncselekmény elkövetőinek adatai nyilvánosságra hozhatók, a magyar alaptörvény pedig világosan megtiltja a politikai, vallási, faji, illetve az önkényes megkülönböztetés összes formáját. A kormánypárt kiemeli továbbá, hogy alapvető társadalmi értéknek és a békés társadalmi együttélés alapjának tekinti az alaptörvényben foglaltakat, ezért elutasítják a Jobbik "rasszista előterjesztését".

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 23. 09:23, vasárnap | Belföld

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését, az elindított toborzó kampányban pedig várják azokat, akik hozzá szeretnének járulni Magyarország védelméhez

2024. Június 23. 09:21, vasárnap | Belföld

Meteorológia: megdőlt az országos melegrekord szombaton

Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.

2024. Június 23. 09:16, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 25. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 22. 09:47, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

A német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja