Hírek
2012. Július 24. 05:00, kedd |
Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség
A sóbevitel visszafogása csökkenti a rák kockázatát
A sófogyasztás és a sóval teli ételek - reggeli bacon szalonna, gabonapelyhek, kenyér - visszafogása csökkenti a gyomorrák kialakulásának kockázatát - számol be a BBC a Világ Rákkutató Alapítvány vizsgálatáról.
Az alapítvány azt szeretné elérni, hogy kevesebb sót vigyenek be az emberek szervezetükbe, valamint, hogy az egyes élelmiszereken egyértelműen tüntessék fel a benne található só mennyiségét.
Szakértők szerint ugyanis minden hetedik gyomorrákot meglehetne előzni azáltal, hogy betartják a napi irányadó sóbevitelt, ami maximum 6 gramm. A túl sok sók ugyanis rosszat tesz a vérnyomásnak, szív-és érrendszeri problémákhoz és stroke-hoz vezethet.
Ezek érdekelhetnek még
2024. November 18. 07:51, hétfő | Életmód
Ferenc pápa a szegények világnapján több mint ezer embert látott vendégül a Vatikánban
Ezerháromszáz nélkülözővel vett részt közös ebéden Ferenc pápa a Vatikánban a szegények világnapján vasárnap, és a világ tizenhárom országában befogadóközpontok építését jelentette be, köztük Szíriában és Ukrajnában is.
2024. November 16. 08:10, szombat | Életmód
Mol: november közepétől téli dízelt árulnak a kutakon
Magyarországon hagyományosan november 15. a fordulónap, ekkortól kizárólag téli dízelt forgalmaznak a töltőállomások - közölte a Mol pénteken az MTI-vel.
2024. November 16. 08:04, szombat | Életmód
Végső búcsút vettek Kozma Imre katolikus paptól
Végső búcsút vettek Kozma Imre katolikus paptól, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) alapító elnökétől péntek délután a budapesti Szent István-bazilikában.
2024. November 15. 08:05, péntek | Életmód
Jövőre jön a Vidéki Otthonfelújítási Program
A Vidéki Otthonfelújítási Program érdemben javíthat a kistelepüléseken élő családok lakáskörülményein