Városlista
2024. július 2, kedd - Ottó

Hírek

2013. Október 22. 13:16, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Bajai választás - Mesterházy: Király György visszautasítja a vádakat

Bajai választás - Mesterházy: Király György visszautasítja a vádakat

Király György visszautasítja a vele szemben megfogalmazott vádakat - közölte Mesterházy Attila MSZP-elnök kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

A pártelnök elmondta: reggel találkozott a párt sporttagozatának alelnökével, akiről az M1 hétfő esti Híradójában az hangzott el, ő rendelte meg a bajai időközi választással kapcsolatban készült videofelvételt.
Mesterházy Attila elmondta: Király György ezt cáfolta, neki pedig nincs oka kételkedni szavaiban. A sporttagozat alelnöke erről rendőrségi vallomást is tett - közölte a párelnök, megjegyezve: nem indítottak etikai eljárást Király György ellen.
A pártelnök megismételte: sem az MSZP-nek, sem egyetlen politikusának nincs köze a videó elkészültéhez.
Mesterházy Attila azt mondta, egyre inkább a Fidesz provokációjának tartja a videofelvételt, mivel az egyedül a kormánypárt érdekeit szolgálja, a Fidesznek kínos ügyekről tereli el a figyelmet.
Hozzátette: megengedhetetlennek tartja az ilyen eszközök használatát, ezért is biztos abban, hogy a szocialisták nem érintettek az ügyben, és az egyetlen helyes megoldást választottak, amikor a felvétel kézhezvétele után azonnal a rendőrséghez fordultak.
Király György kedden közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy a felvétel elkészítéséhez nincs semmi köze, annak elkészítésében sem megrendelőként, sem más módon nem működött közre. Rögzítette azt is, hogy a videofelvétel elkészítéséhez az MSZP-nek sincs semmi köze.
A szocialista politikus ismertette: a felvételt neki október 16-án délután megmutatták; a videót rendkívül gyanúsnak találta, és úgy ítélte meg, hogy amennyiben igazak az abban elhangzottak, azok bűncselekmény gyanúját vethetik fel. A felvétel eredetiségéről azonban "sem módja, sem tiszte" nem volt meggyőződni.
Ezt követően ezért az MSZP országos központjában dolgozó, büntetőjogi tapasztalattal rendelkező munkatárshoz vitték a felvételt azzal a céllal, hogy megtegyék a szükséges jogi lépéseket, ami meg is történt.
"A felvétel megtekintésekor az azt bemutató személyen, az országos központ munkatársán és rajtam kívül senki más nem volt jelen" - írta Király György.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.