Városlista
2024. július 2, kedd - Ottó

Hírek

2013. Június 28. 18:16, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Földtörvény - MSZP: Áder képtelen felülemelkedni a Fidesz pártérdekén

Földtörvény - MSZP: Áder képtelen felülemelkedni a Fidesz pártérdekén

Az MSZP szerint Áder János köztársasági elnök bebizonyította, hogy képtelen felülemelkedni a fideszes pártérdekeken. Gőgös Zoltán, a parlament mezőgazdasági bizottságának alelnöke így kommentálta, hogy az államfő aláírta a földtörvényt.

"Őszintén sajnáljuk, hogy a nemzet egységét kifejezni hivatott Áder János csupán a Győrffy Balázs fideszes országgyűlési képviselő által vezetett Nemzeti Agrárkamara, a Fidesz-frakcióban ülő Turi-Kovács Béla által vezetett Kisgazda Polgári Egyesület és Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető felhívásának adott helyt, és aláírta a botrányos körülmények között megalkotott és elfogadott földtörvényt" - olvasható a szocialista politikus MTI-nek küldött közleményében.
Az MSZP "a magyar agrárium többségét képviselő" szakmai és civil szervezetekkel, valamint a demokratikus pártokkal együtt kérte a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a jogszabályt. Mostantól Szabó Máté alapjogi biztoson a sor, hogy az Alkotmánybíróság elé vigye a magyar agrárbékére súlyos fenyegetést jelentő törvényt - foglalt állást Gőgös Zoltán.
A földtörvényt jobbikos képviselők folyamatos tiltakozása közepette, az ellenzéki frakció által kért név szerinti helyett gépi szavazással múlt pénteken fogadta el a parlament. Áder János egy hét elteltével aláírta a jogszabályt. Az államfő azt hangsúlyozta: a jogszabály alkotmányossága sem tartalmi, sem formai szempontból nem vonható kétségbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.